Koninklijke Harmonie St-Cecilia presenteert:

Begint over:

  1  7
Dag(en)
 
  0  1
Uren
 
  2  8
Minuten
 
  0  2
Seconden

You missed out!

Op de sportvelden van RKSV Schijndel op het Zuideinder park vindt zaterdag 1 juni 2024 een regionaal evenement van internationale allure plaats: de Top Taptoe Schijndel. 

Vier toporkesten laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van musiceren, marcheren en show.

Dus kom kijken en luisteren naar de shows.


Veel gestelde vragen

Deelnemende korpsen


Taptoe

Vanaf 14 april maken we  elke week 1 korps bekend. Wel kan er al verklapt worden dat de Drumfanfare een show zal geven en dat de andere 4 korpsen 1e prijzen hebben behaald op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade.


Deelnemende korpsen:

Advendo uit Sneek

Exempel uit Empel

Van limburg Stirum uit Wezep

Juliana uit AmersfoortStreetparade

De Taptoe zelf begint om 20.00 uur. Maar die middag om 14.00 uur vindt op en in de omgeving van de markt in hartje Schijndel nog een geweldige streetparade plaats. Daar gaan 3 korpsen, die we nog nader bekend maken, al marcherend, het centrum opluisteren met prachtige muziek. Beschouw het als een klein voorproefje van het spektakel dat s 'avonds plaats gaat vinden. Wil je meer muziek en vooral meer show zien? Bestel dan hieronder je ticket.

Handige informatie


Data & tijden:
Streetparade
Zaterdag 1 Juni 14:00 - In het hele centrum rondom de markt. (Toegang gratis).


Top Taptoe

Zaterdag 1 Juni 20:00 (19:30 poort open)
Sportpark Zuidereinde Rooiseheide 20, 5481 SG Schijndel

Ticketverkoop:
De verkoop start op zondag 14 april.
 Er zijn zijn  twee soorten tickets. Zitplaatsen op de tribune en staanplaatsen langs het veld. Bij de staanplaatsen mag je ook een klapstoeltje meenemen. 

Tickets zijn uitsluitend online te bestellen via de bestelknoppen op deze pagina.

Top taptoe

Veel gestelde vragen

Waar wordt de Taptoe gehouden?

De Top Taptoe wordt op 1 juni gehouden  op het voetbalveld van RKSV Schijndel op sportpark Zuideinderpark Rooiseheide 20, 5481 SG Schijndel en vangt aan om 20.00 uur. De poort gaat open om 19.30 uur.

 

Waar kan ik tickets kopen?

U kunt uw tickets uitsluitend online kopen via de knop hieronder. Ga naar de knop. 

 

Mag ik een stoeltje meenemen?

Ja, als je een ticket hebt gekocht voor een staanplaats mag je een klapstoeltje meenemen.

Ik ben minder goed te been, is er iets voor geregeld?

We hebben een aantal plekken voor rolstoelen (incl. begeleider). Je dient hiervoor per persoon 1 tribune ticket te kopen. Om er zeker van te zijn dat er genoeg plek is vragen we u wel dit vooraf door te geven via een mail aan secretariaat@st-cecilia-schijndel.nl.

 

Waar kan ik parkeren?

Rondom het sportpark zijn meerdere parkeerplaatsen waar u uw auto kunt parkeren. Er  verkeersregelaars ter plaatse zijn om het verkeer in goede banen te leiden. Het parkeren is gratis.
Voor fietsers is er ook parkeergelegenheid, dit is rechts van  de ingang van het sportpark.

 

Vanaf welke leeftijd is toegang toegestaan?

De Taptoe is toegankelijk voor alle leeftijden. Wel moet iedereen onder de 16 jaar oud begeleid worden door een volwassene (18+).

 

Wat is een Taptoe eigenlijk?

Oorspronkelijk is een taptoe een militaire en muzikale show waarbij de diverse krijgsmachtonderdelen zich aan het publiek presenteren.
Door burgerorkesten worden ook taptoes gehouden, zoals ook onze Taptoe.

 

Wat is de geschiedenis van de Taptoe?

Oorspronkelijk was de 'taptoe' een militair trommelsignaal, eventueel aangevuld met hoorn of trompet, om aan te geven dat soldaten uit de kroegen in de stad naar de kazernes moesten terugkeren en dat de kroegbazen 'den tap toe' moesten doen en geen bier meer mochten tappen. De tamboers trokken door de straten en gaven dit signaal vanaf 21.30 uur tot aan de avondklok van 22.00 uur.

Het taptoe-signaal is tegenwoordig nog een trompet-signaal waarmee een taptoe traditioneel wordt afgesloten.

Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Nederland op 4 mei wordt om 19.58 uur en 30 seconden met het taptoe-signaal het sein gegeven voor de twee minuten stilte die begint om 20.00 uur. (Wikipedia)