Exempel uit Empel – Top Taptoe 2024

Exempel is een groep van 60 jonge ambitieuze muzikanten die graag hun passie voor Muziek en show delen. De muzikanten komen uit de hele midden brabantse regio en De gemiddelde leeftijd is 26 jaar.

Traditionele marsen, popmuziek, ballads, internationale evergreens; the band Speelt het allemaal. In combinatie met een strakke mars discipline weet exempel het Publiek te entertainen.

Tijdens marsparades, concerten en taptoes kun je de energie van exempel zien, horen én voelen. The band presenteert zich in twee gala uniformen met verwijzingen naar de oorsprong. Zo zijn de brabantse leeuw en het brabants bont verwerkt in het uniform en in het bijzonder in de platte pet.

Exempel speelt mee in de (inter)nationale top van show- & marchingbands. In 2022 scoorde exempel voor de zesde maal een gouden medaille op de marswedstrijden en werd ook de wmc-show tuin der lusten met goud beloond

WMC-resultaten 

De combinatie van originaliteit en kwaliteit resulteerde tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 2017 en 2022 met het behalen van een gouden beloning voor zowel hun show deelnames als mars deelnames.

Vaste gast

Exempel is al meerdere malen bij ons geweest om hun kunsten te vertonen. Zie hieronder een video van hun laatste optreden bij onze vorige Top Taptoe in 2019

Kom dat ook zien.

Naast hun indrukwekkende prestaties op podia wereldwijd, heeft Exempel ook een sterke band met de lokale gemeenschap opgebouwd. Door regelmatig deel te nemen aan lokale evenementen en het organiseren van workshops en openbare repetities, versterkt de vereniging de culturele scene in het mooie Brabant en daarbuiten. De passie en toewijding van de leden, onder leiding van tamboer-maître Hans van der Dussen, maken Exempel een inspiratiebron voor jong en oud. Mis niet de kans om de energie en creativiteit van deze dynamische fanfare te ervaren tijdens de Top Taptoe Schijndel op 1 juni. Koop uw kaarten nu en laat u meevoeren door een avond vol muzikale hoogtepunten en entertainment!

Wilt u Exempel ook zien optreden in Schijndel? Kom dan naar de Top Taptoe Schijndel op Zaterdag 1 Juni in Schijndel. Kaarten zijn te koop via de knop hieronder. Of kijk voor meer informatie over de taptoe op deze pagina