De orkesten

Het harmonieorkest telt zestig muzikanten en komt uit in de eerste afdeling van de KNMO, de nieuwe muziekkoepel voor amateurmuziek vanuit de fusie KNFM & VNM. Het orkest staat onder leiding van Adri Verhoeven.

Harmonieorkest

De drumfanfare bestaat uit een veertigtal muzikanten en komt uit in de 2e divisie van de KNMO. De fanfare staat onder leiding van Antoine van Rooij. In de drumfanfare zitten alleen koperblazers, bijgestaan door saxofoons en een uitgebreide slagwerkgroep.

Drumfanfare
In de samenspeelklas leren onze prilste leerlingen samen muziek maken. Daarbij is er niet alleen aandacht voor het leerproces, maar zeker ook voor plezier. De samenspeelklas staat sinds kort onder leiding van Bas van Dun.
Samenspeelklas
Het opleidingsorkest is in 1985 opgericht en is voor muziekleerlingen die het A-diploma al op zak hebben. Het orkest staat onder leiding van Adri Verhoeven en bestaat uit ongeveer 50 jonge talenten.
Opleidingsorkest

In september 2014 is onze jeugdslagwerkgroep opgericht. Hier leren jeugdige leden onder leiding van instructeur Giel Verstraten leuke slagwerknummers spelen.

Jeugdslagwerkgroep

Dirigenten

De orkesten van Koninklijke Harmonie St Cecilia worden geleid door ervaren en enthousiaste dirigenten, met oog voor de muziek én de mensen van onze vereniging. De samenspeelklas staat onder leiding van Bas van Dun. De drumfanfare wordt geleid door Antoine van Rooij, en Adri Verhoeven is dirigent van het opleidingsorkest en het harmonieorkest.

Wilt u meer weten over onze dirigenten of eens persoonlijk kennis maken? Klik op de naam van uw keuze of kom kijken bij één van onze repetities.

Het Bestuur

Het bestuur van St.Cecilia bestaat uit 7 bestuursleden die worden bijgestaan door diverse commissies.
De bestuursleden zijn:
Peter van de Ven – voorzitter
Geno Hartman-Paijmans – / Wendy Schaap secretaris
Peter de Rooij – penningmeester
Jurgen Eijmberts (jeugdcommissie)
Wim Kusters
Jos Mettler

Repetities

De repetities van onze vier orkesten vinden wekelijks plaats in cultureel centrum ‘t Spectrum aan de Steeg in Schijndel. De samenspeelklas, het opleidingsorkest en het harmonieorkest repeteren op dinsdagavond, de drumfanfare repeteert op donderdagavond. Hebt u interesse in het meespelen in één van de orkesten? Neem vrijblijvend een kijkje tijdens één van onze repetities.

  • Samenspeelklas: dinsdagavond 18.30u tot 19.30u, o.l.v. Bas van Dun, in de ‘drumbunker’.
  • Opleidingsorkest: dinsdagavond 18.30u tot 19.30u, o.l.v. Adri Verhoeven, in de Blauwe Zaal.
  • Harmonieorkest: dinsdagavond 19.45u tot 22u, o.l.v. Adri Verhoeven, in de Blauwe Zaal.
  • Drumfanfare: donderdagavond 19.45u tot 22u, o.l.v. Antoine van Rooij, in de Blauwe Zaal.