De orkesten

Het harmonieorkest telt zestig muzikanten en komt uit in de eerste afdeling van de KNMO, de nieuwe muziekkoepel voor amateurmuziek vanuit de fusie KNFM & VNM. Het orkest staat onder leiding van Adri Verhoeven. 

De drumfanfare bestaat uit een veertigtal muzikanten en komt uit in de 2e divisie van de KNMO. De fanfare staat onder leiding van Antoine van Rooij. In de drumfanfare zitten alleen koperblazers, bijgestaan door saxofoons en een uitgebreide slagwerkgroep.

Het jeugd- en opleidingsorkest Prima Vista is in 1985 opgericht en is voor muziekleerlingen die het A-diploma al op zak hebben. Het orkest staat onder leiding van Adri Verhoeven. De jeugdleden hebben zelf een belangrijke stem in de invulling van de concerten rondom bijvoorbeeld het thema. 

In september 2014 is onze slagwerkgroep opgericht. Hier leren jeugdige en volwassen leden onder leiding van instructeur Koen Pouwels leuke slagwerknummers spelen. De slagwerkgroep treedt zelfstandig op tijdens concerten en daarnaast begeleiden ze ook al onze orkesten.
Zelfs op Paaspop hebben enkele leden van de slagwerkgroep een flitsende solo gegeven, zoals je hierboven kunt zien en horen.

De dirigenten

De orkesten van Koninklijke Harmonie St. Cecilia worden geleid door ervaren en enthousiaste dirigenten, met oog voor de muziek én de mensen van onze vereniging. De drumfanfare wordt geleid door Antoine van Rooij, en Adri Verhoeven is dirigent van het opleidingsorkest en het harmonieorkest. Koen Pouwels is dirigent van de slagwerkgroep.
Wilt u meer weten over onze dirigenten of eens persoonlijk kennis maken? Klik op de naam van uw keuze of kom kijken bij één van onze repetities.


Het bestuur

Het bestuur van St. Cecilia bestaat uit 9 bestuursleden die worden bijgestaan door diverse commissies. De bestuursleden zijn:
Harry Kemps – voorzitter
Anja Terneusen / Ellen van Breugel – secretariaat
Peter de Rooij – penningmeester
Mieke van der Donk - Jeugdzaken
Ellis Vlessert -  In- en doorstroom
Wim Kusters - PR
Mari van der Steen - Afvaardiging drumfanfare
Peter Keukelaar - Afvaardiging harmonieorkest


De repetities

De repetities van onze vier orkesten vinden wekelijks plaats in cultureel centrum ‘t Spectrum aan de Steeg in Schijndel. Het opleidingsorkest en het harmonieorkest repeteren op dinsdagavond, de drumfanfare en de slagwerkgroep repeteren op donderdagavond. Hebt u interesse in het meespelen in één van de orkesten? Neem vrijblijvend een kijkje tijdens één van onze repetities.
    • Opleidingsorkest: dinsdagavond 18.30u tot 19.30u, o.l.v. Adri Verhoeven, in de Blauwe Zaal.
    • Harmonieorkest: dinsdagavond 19.45u tot 22u, o.l.v. Adri Verhoeven, in de Blauwe Zaal.
    • Drumfanfare en slagwerkgroep: donderdagavond 19.30u tot 22u, o.l.v. respectievelijk Antoine van Rooij en Giel Verstraten, in de Blauwe Zaal en ons muzieklokaal.