De orkesten

Het harmonieorkest telt zestig muzikanten en komt uit in de eerste afdeling van de KNMO, de nieuwe muziekkoepel voor amateurmuziek vanuit de fusie KNFM & VNM. Het orkest staat onder leiding van Adri Verhoeven. 

De drumfanfare bestaat uit een veertigtal muzikanten en komt uit in de 2e divisie van de KNMO. De fanfare staat onder leiding van Antoine van Rooij. In de drumfanfare zitten alleen koperblazers, bijgestaan door saxofoons en een uitgebreide slagwerkgroep.

Het jeugd- en opleidingsorkest Prima Vista is in 1985 opgericht en is voor muziekleerlingen die het A-diploma al op zak hebben. Het orkest staat onder leiding van Adri Verhoeven. De jeugdleden hebben zelf een belangrijke stem in de invulling van de concerten rondom bijvoorbeeld het thema. 

In september 2014 is onze slagwerkgroep opgericht. Hier leren jeugdige en volwassen leden onder leiding van instructeur Koen Pouwels leuke slagwerknummers spelen. .
Zelfs op Paaspop hebben enkele leden van de slagwerkgroep een flitsende solo gegeven, zoals je hierboven kunt zien en horen.

Da Capo is ons ‘jongste’ orkest en opgericht in 2023. Da Capo is voor iedereen die één jaar muziekles heeft gevolgd aan de muziekschool, of muzikanten die hebben deelgenomen aan Project Laatbloeiers. Maar ook andere zij-instromers zijn van harte welkom. De functie van het orkest is om de muzikanten op termijn, waar mogelijk, door te laten stromen naar Prima Vista, het harmonieorkest of de drumfanfare. 

Da Capo bestaat uit houtblazers, koperblazers en slagwerk en staat onder leiding van Peter Spierings.

De laatste repetitiedag van schooljaar 2022-2023 had een primeur. Onze allerjongste muzikantjes hadden hun eerste samenspeelmoment in een nieuw onderdeel van onze vereniging; “het Groot Koninklijk Nederlands Opstaporkest!.” Maar liefst 8 beginnende muzikantjes vormen een echt orkest waarin ze samen muziek leren maken, onder leiding van Roger van Straaten, lid van onze vereniging.
Dit opstaporkest is speciaal opgericht voor onze jongste leden. Doel is om mee te maken hoe leuk het is om sámen muziek te maken, naast het volgen van muzieklessen aan de muziekschool. Zij repeteren elke week van 18:00 tot 19:30 in ’t Spectrum.

De dirigenten

De orkesten van Koninklijke Harmonie St. Cecilia worden geleid door ervaren en enthousiaste dirigenten, met oog voor de muziek én de mensen van onze vereniging. De drumfanfare wordt geleid door Adri Verhoeven (tijdelijk), tevens is hij de vaste dirigent van het harmonieorkest en ons jeugd- en opleidingsorkest Prima Vista. Koen Pouwels is dirigent van de slagwerkgroep. Ons opleidingenorkest voor volwassenen, Da Capo, staat onder leiding van Peter Spierings. 
Wilt u meer weten over onze dirigenten of eens persoonlijk kennis maken? Klik op de naam van uw keuze of kom kijken bij één van onze repetities.


Het bestuur

Het bestuur van St. Cecilia bestaat uit 9 bestuursleden die worden bijgestaan door diverse commissies. De bestuursleden zijn:
Harry Kemps – voorzitter
Anja Terneusen / Ellen van Breugel – secretariaat
Peter de Rooij – penningmeester
Mieke van der Donk - Jeugdzaken
Ellis Vlessert -  In- en doorstroom, PR
Wim Kusters - PR
Mari van der Steen - Afvaardiging drumfanfare
Peter Keukelaar - Afvaardiging harmonieorkest


De repetities

De repetities van onze vier orkesten vinden wekelijks plaats in cultureel centrum ‘t Spectrum aan de Steeg in Schijndel. Het opleidingsorkest en het harmonieorkest repeteren op dinsdagavond, de drumfanfare en de slagwerkgroep repeteren op donderdagavond. Hebt u interesse in het meespelen in één van de orkesten? Neem vrijblijvend een kijkje tijdens één van onze repetities.
    • Prima Vista: dinsdagavond 18:30 tot 19:30, o.l.v. Adri Verhoeven, in de Blauwe Zaal.
    • Harmonieorkest: dinsdagavond 19:45 tot 22:00 o.l.v. Adri Verhoeven, in de Blauwe Zaal.
    • Da Capo: donderdagavond 18:30 tot 19:30 o.l.v. Peter Spierings, in de Blauwe Zaal
    • Drumfanfare en slagwerkgroep: donderdagavond 19:45 tot 22:00, o.l.v. respectievelijk Adri Verhoeven (tijdelijk) en Koen Pouwels, in de Blauwe Zaal en ons       muzieklokaal.