Uitwisselingsconcert met St. Servaes uit Dinther

Ons harmonie-orkest geeft op zaterdag 15 oktober een uitwisselingsconcert met harmonie Sint Servaes uit Dinther. Het concert vindt plaats in ’t Spectrum en begint om 19.30u.

Het concert is het eerste in een reeks concerten die we geven om ons voor te bereiden op het concours op 26 november aanstaande. Tijdens dat concours zullen we ons beste beentje voorzetten om zoveel mogelijk punten in de wacht te slepen in de eerste divisie van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie). Ook Sint Servaes bereidt zich voor op een concertwedstrijd: het orkest zal op 6 november deelnemen aan de Jumbocup, georganiseerd door Muziekkring Veghel.

Concours-stukken
Op ons programma staan de concoursstukken die we op 26 november ten gehore zullen brengen: Guernica van Jan Hadermann en Symphonic Dances van Fikret Amirov. Deze zeer verschillende stukken vertellen elk een heel ander verhaal. Zo gaat Guernica over het heftige bombardement op het Spaanse dorpje Guernica in 1937, terwijl in Symphonic Dances verschillende volksdansen uit Azerbeidzjan te horen zijn. Ook harmonie St. Servaes uit Dinther zal een afwisselend programma ten gehore brengen, met onder andere de stukken ‘Nostradamus’ van Otto M. Schwarz en ‘A Klezmer Karnival’ van Philip Sparke. Daarmee belooft het een veelzijdige avond te worden.

Het uitwisselingsconcert vindt plaats op 15 oktober in ’t Spectrum, aanvang is 19.30u. De entree is gratis.