Taptoe Schijndel in de startblokken

Taptoe Schijndel in de startblokken
Dit regionale evenement van internationale allure vindt komende zaterdag 20 juni plaats op het hoofdveld van RKSV Schijndel, op het Zuideinderpark.

Van programmaboekje tot aankleding, van VIP-ruimte tot de állerlaatste repetities: deze week worden de laatste puntjes op de i gezet voor de Taptoe Schijndel 2015.

Tijdens Taptoe Schijndel laten vijf topkorpsen zien wat ze in huis hebben op het gebied van musiceren, marcheren en show. En dat is niet mis: de deelnemende korpsen samen zijn namelijk goed voor 5 wereldtitels, behaald tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 2013. Naast de organiserende drumfanfare van Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Schijndel, nemen ook Show- en Marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden, Drum- & Showfanfare Advendo uit Sneek, Drumfanfare Exempel uit Empel en het Kamper Trompetter Korps deel aan de taptoe.

Prachtig spektakel
Mari van der Steen, voorzitter van de taptoecommissie van St. Cecilia: “Na een voorbereiding van bijna twee jaar stemmen we nu de laatste details op elkaar af om er een prachtig spektakel van te maken. Met de deelnemende korpsen moet dat zeker goed komen: het zijn stuk voor stuk wereldkampioenen. De slogan ‘een regionaal evenement van internationale allure’ komt niet uit de lucht vallen: hoewel het Nederlandse korpsen zijn, vertonen ze hun shows over de hele wereld. Tel daar de gezellige Brabantse sfeer en de vriendelijke prijs bij op, en je krijgt een geweldig evenement. Wij hebben er dan ook erg veel zin in!”

Kaarten voor Taptoe Schijndel à €7,50 zijn verkrijgbaar via www.taptoeschijndel.nl en bij drie verkooppunten in Schijndel: tabaksspeciaalzaak Jan van Roessel, Verf&Wand Twan Vissers en smederij Van Thiel.