Deelnemende korpsen 2019

Aan Taptoe Schijndel 2015 nemen de volgende orkesten deel: Show- en Marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden, Drum- & Showfanfare Advendo uit Sneek, Drumfanfare Exempel uit Empel, het Kamper Trompetter Korps en de organiserende drumfanfare van Koninklijke Harmonie St Cecilia uit Schijndel. Alle orkesten samen zijn goed voor 5 wereldtitels, behaald tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 2013 in de zogenoemde World Division.

Drum- en Showfanfare Advendo
De muziekvereniging Advendo is opgericht in 1946. Tegenwoordig bestaat de vereniging uit verschillende (jeugd)muziekgroepen met een divers repertoire. Op taptoes, streetparades en corso’s is Drum- en Showfanfare Advendo een graag geziene gast. Altijd weet Advendo het publiek weer te boeien met haar verrassende en afwisselende shows. Deze variatie wordt mede bereikt doordat Advendo ieder jaar een nieuwe show aan het publiek presenteert.

Door de vele optredens die Advendo jaarlijks verzorgt onder leiding van tamboer-maître Remco Veldhuizen heeft het korps inmiddels een imposante lijst met optredens opgebouwd. Zij hebben nagenoeg overal in Nederland opgetreden, maar ook in diverse steden in het buitenland. Zo hebben België, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Italië, Malta, Canada, USA, Engeland en Turkije al kennis gemaakt met de band uit Friesland.

Show- en Marchingband Kunst en Genoegen
Show- and Marchingband K&G is opgericht in 1928 als mondorgelclub, in de loop der jaren omgevormd tot een tamboer-, pijper- en trompetterkorps en sinds de jaren ’70 uitgegroeid tot een orkest met een bezetting van trommels, slagwerk, piccolo’s, dwarsfluiten, saxen, trompetten, trombones, baritons en sousafoons.

De 69 leden in de leeftijd van 16 t/m 44 jaar repeteren tweemaal in de week o.l.v. een ervaren instructieteam bestaande uit Peter Kleine Schaars (algeheel instructeur en muzikaal eindverantwoordelijke), Jeroen Bron (houtinstructie), Edgar Oosterom (tamboerinstructie), Matthijs Kruik (koperinstructeur) en Rik Boelee (choreografie en exercitie) en tijdens de optredens staat het orkest o.l.v. tamboermaître Bas Verhaar. Het repertoire bestaat momenteel uit stevige marsen (Engels, Oost-Europees, Amerikaans en Nederlands) voor op straat, showmuziek (thema’s: “Music Moves” en Stevie Wonder), finale- en concertwerken. Het orkest heeft in zijn 85-jarige bestaan naast de vele optochten, defilés en taptoes in binnen- en buitenland diverse TV-optredens gedaan (o.a. Opening Nederland 3, André van Duijn show, Kerstshow met André van Duijn en Simone Kleinsma, 5 mei Bevrijdingsconcert, Koninginnedag in Leiden, Mini Voetbal Show, Taptoe Breda, Eén van de Acht, Supriseshow en Music Parade der Nationen in Hannover). Ook traden zij een aantal maal op voor leden van het Koninklijk huis. Meerdere malen stonden zij in het hoofdprogramma van de Nationale Taptoe in Breda en zij namen 7 singles / LP’s en 8 CD’s op.

Drumfanfare Exempel
Dit Brabants orkest brengt de liefde naar Schijndel met hun show “Love Is All”. In deze show ervaart het publiek het ultieme liefdesverhaal van de eerste keer dat je verliefd wordt tot de hoop op eeuwige liefde. Natuurlijk gaat niet alles zonder slag of stoot en wordt je hart gebroken, maar de liefde geeft niet op. Tijdens dit door Rene Leckie gecomponeerde muzikaal werk komen lovesongs voorbij zoals “Maria” uit de West Side Story, “I’m a believer” van The Monkees, “You Give Love A Bad Name” van Bon Jovi, “I Will Always Love You” van Whitney Houston en “Everlasting Love” van Jamie Cullum. Als een rode draad doorheen geweven klinkt een continue thema van het wereldberoemde klassieke werk van Ravel “The Bolero”. Kortom: een muzikaal spectakel waarmee Exempel een show neerzet om van te houden.

Kamper Trompetter Korps
Het Kamper Trompetter Korps won in 2013 de prestigieuze titel ‘Open Dutch Showcorps Champion’ en op het Wereld Muziek Concours 2013 behaalde de band met 89,26 punt een topnotering en een Gouden onderscheiding op het onderdeel show in de hoogste divisie. Ze vormen tijdens evenementen vaak een spectaculaire aanvulling op een bestaand programma en verzorgen ook exclusieve, op maat gemaakte optredens. Zowel het Kamper Trompetter als ook het Jong Kamper Trompetter Korps staan al jaren in de top 10 van meest gevraagde showbands van Nederland.