Santa’s faute party was een geweldige happening!

Santa’s faute party was een geweldige happening!

Groot kerstfeest in De Vink

Meer dan 3oo bezoekers, jong en oud, opa’s en oma’s en vooral ouders met kinderen beleefden een geweldige en gezellige avond, op de 23e december  in De Vink. Bij binnenkomst klonken al vrolijke kerstdeuntjes, gezongen door een acapella koor van onze vereniging en werd iedereen ontvangen door de “faute”, stoere Kerstman.

koor   kerstman

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor de foto’s van deze avond.

Instrumentenproefmarkt

Voorafgaand aan het kerstconcert was er een instrumentenproefmarkt. Daar kon iedereen (en vooral de kinderen) naar hartenlust verschillende instrumenten uitproberen. Trompet, trombone, hoorn, klarinet, sopraan-,alt- en tenorsaxofoon, fluit en verschillende slag- en percussie-instrumenten. Met heel veel plezier toeterden en sloegen ze erop los. Deze instrumentenproefmarkt is tot stand gekomen in samenwerking met Phoenix en Beat-it. Voor bijna elk instrument was er een docent van Phoenix of Beat-it aanwezig. En daar waar dat niet was, begeleidden onze leden de muzikantjes in spé. De bedoeling van deze instrumentenproefmarkt was om kinderen kennis te laten maken met muziek en hen aan te moedigen muziekles te nemen. Met de mogelijkheid om later in te stromen in onze vereniging en met een van de verschillende orkesten mee te gaan spelen. Daarnaast willen wij als vereniging ook een taak vervullen in het muziekonderwijs. Want op scholen wordt nog nauwelijks muziek gegeven. Terwijl muziek luisteren en maken belangrijk is in de ontwikkeling van de hersenen.

Muziek bevordert de ontwikkeling van de hersenen

Even een serieus stukje. Wetenschappers hebben stijgende belangstelling voor de invloed van muziek op de hersenen. Hun voorlopige conclusie: zingen en musiceren ondersteunt de ontwikkeling van sleutelvaardigheden als luisteren en lezen en stimuleert de emotionele intelligentie. En zeker voor kinderen is deze ontwikkeling belangrijk. Zij zijn daar heel gevoelig voor en die ontwikkeling gaat bij hen dan ook sneller dan bij volwassenen. Wij willen daar ons steentje aan bijdragen. Tijdens deze avond konden kinderen zich inschrijven voor gratis proeflessen voor een instrument naar keuze. Als ze daarna doorgaan, worden vanaf dat moment de lessen in rekening gebracht. Maar als men zich ook aanmeldt bij onze vereniging. Dan betaalt onze vereniging 60% van de kosten van de muzieklessen.
Op deze avond hebben maar liefst 24 kinderen en 2 volwassenen zich aangemeld!

Het faute concert

Daarna was het tijd voor het concert van onze Schijndelse kids van het jeugdorkest en de slagwerkgroep van harmonie St. Cecilia en jeugdpopkoor N’Joy. Een concert met heel veel mooie, maar ook lekker faute kerstmuziek. Alle muziekstijlen kwamen voorbij van rock, naar disco tot hiphop. De kinderen genoten volop. Zij zaten dan ook op de eerste rijen, op sleetjes. Ze deden ook mee met een muziekstuk. Zij kregen allerlei slaginstrumenten uitgedeeld, zoals: beatrings, shakers en cowbells. Onder leiding van Giel Verstraten van Beat-it studeerden zij een ritme in en speelden dat mee met het orkest. Mooi om te zien en horen hoe snel deze kinderen dat in de vingers hadden.
Met een grote knal uit 2 confettieploppers werd het concert afgesloten. Het was een groot succes! Dank aan de projectgroep van onze vereniging voor de organisatie en aankleding van deze avond.