Nieuwe dirigent drumfanfare: Bryan Verel

Per 1 februari heeft onze drumfanfare een nieuwe dirigent: Bryan Verel. En daar zijn we erg blij mee. Vol frisse energie gaat hij de komende periode aan de slag om samen met de muzikanten naar spetterende concerten toe te werken. 

Hieronder stelt hij zich kort voor…

Bryan Verel (1994) geboren in ’s-Hertogenbosch. Muziek wordt met de paplepel ingegoten vooral door zijn vader die hem geregeld meeneemt naar het Jachthoornkorps in Den Bosch. Hier leert hij es/bes trompet spelen. Later gaat hij zich verder ontwikkelen op de trompet in de Mars en Show wereld. 

Toch is het zijn vader die hem adviseert om iets anders te gaan studeren dan muziek, oorzaak hiervan zijn o.a. de bezuinigingen in de militaire muziek. Bryan is toen de opleiding ICT-beheerder gaan volgen. Na deze opleiding bleef de muziekwereld toch kriebelen en is hij begonnen aan een opleiding als Blaasinstrumentenmaker (specialisatie koper) in Ludwigsburg Duitsland. Nadat hij deze opleiding had behaald is hij zelfstandig begonnen als reparateur van blaasinstrumenten onder de naam Dr. Forte. Via deze weg kwam hij in aanraking met het dirigeren. Startend bij een senioren- en een jeugdorkest groeide de interesse voor het vak dirigeren en het mensen verbinden door muziek.

In 2019 volgde Bryan de cursus tot Assistent dirigent bij Jos Zegers in Kerkrade en in 2022 is hij gestart aan de Basisopleiding dirigent HaFaBra-orkesten bij Chris Derikx en Jan Bosveld in Apeldoorn. Naast deze opleiding neemt hij regelmatig deel aan cursussen en masterclasses zoals de MASO Conductors Cours, Training persoonlijk leiderschap van HODA Coaching en een masterclass lichte muziek aan het conservatorium van Maastricht.

Eind 2023 is er besloten om de reparatietak los te laten en de volledige focus te leggen op het dirigeren van blaasorkesten en zijn eigen ontwikkeling als dirigent. Op dit moment is hij dirigent bij verschillende orkesten met een Harmonie, Fanfare of Brassband bezetting. Van jong tot oud mag hij mensen aan elkaar verbinden door muziek met een gezonde hoeveelheid passie en gedrevenheid.