Muzieklessen voor ‘laatbloeiers’

Muzieklessen voor ‘laatbloeiers’

Muzieklessen voor ‘Laatbloeiers’ 

Heb je altijd al een muziekinstrument willen bespelen? Maar wil je niet meteen vastzitten aan een duur lesjaar? Of ben je bang dat je muziek maken op latere leeftijd niet meer kunt leren? Grijp dan nu je kans: na de zomervakantie start project Laatbloeiers, een ideaal muzikaal opstapje voor volwassenen.  

Je komt eerst naar een instrumentenmarkt, waar je volop van instrumenten kunt ‘proeven’ en vervolgens in overleg een muziekinstrument kiest. Tijdens tweewekelijkse lessen leer je samen met een enthousiaste groep het instrument in een informele setting bespelen. De repetities worden gegeven door dirigent en muziekleraar Peter Spierings. 

Instrument lenen 

Project Laatbloeiers start na de zomervakantie en duurt in principe een schooljaar. De organisatie is in handen van de Koninklijke harmonie Sint-Cecilia. Dat is gunstig, want je krijgt van de vereniging een instrument in bruikleen en kunt als het bevalt, na dat jaar doorstromen naar Phoenix Cultuur voor verdere lessen en het behalen van het A-diploma. Met een A-diploma op zak kun je bijvoorbeeld ook in één van de orkesten van de vereniging gaan spelen, zoals het opleidingsorkest, de slagwerkgroep, de drumfanfare of de harmonie. Dat is uiteraard niet verplicht: je kunt ook kiezen om bij een bandje te gaan, lekker thuis te blijven spelen, of bijvoorbeeld alleen tijdens carnaval in je carnavalsclubje.  

De repetities duren 1,5 uur en vinden tweewekelijks plaats in ’t Spectrum. De kosten bedragen 15 euro (incl. btw) per les. Het lesboek is niet inbegrepen en kost eenmalig ± € 20,-.  

Iets voor jou? Vul onderstaand formulier in en je hoort snel van ons. Ook als je nog een vraag hebt, of wat meer informatie zou willen ontvangen.