Mega-orkest Jeugdmuziekdag

Mega-orkest Jeugdmuziekdag

In een mega-orkest van 200 muzikanten gaven afgelopen zaterdag 22 leerlingen van Koninklijke Harmonie St Cecilia acte de présence. Ze deden mee aan de Jeugdmuziekdag in Aalst in de Bommelerwaard. In totaal deden jonge muzikanten van 30 verenigingen mee. Een groots en klinkend evenement.

Het was de 32ste keer dat de Jeugdmuziekdag werd gehouden. In het verleden deed St Cecilia daar al vaker aan mee, steeds tot groot enthousiasme van de leerlingen. Best wel spannend om met zoveel muzikanten een hele dag te musiceren. Het thema van de dag was Azië en de pittige muziekstukken werden in groepen ingestudeerd onder zeer deskundige leiding. Na enkele groepsrepetities, een lunch, weer een groepsrepetitie en tot slot samen eten, werd ’s avonds een concert gegeven voor ouders, familie en vele belangstellenden.

De groepsrepetities wierpen hun vruchten af want het publiek kon genieten van een prachtig concert. Ondersteund door filmbeelden en professionele belichting werd de sporthal, de locatie van deze Jeugdmuziekdag, omgetoverd in Aziatische sferen. Een heel bijzondere en leerzame dag waarvan onze leerlingen hebben genoten. Een belangrijke ervaring om met andere muzikanten samen te repeteren en te concerteren.

De foto’s zijn van Machiel den Otter.