Harmonieorkest speelt tijdens corona-herdenkingsmis in Sint-Janskathedraal

Harmonieorkest speelt tijdens corona-herdenkingsmis in Sint-Janskathedraal

LAATSTE NIEUWS (5 NOV 17.45 UUR)

Heel zuur, want in verband met de nieuwe coronaregels heeft de bisschop moeten besluiten de onderstaande herdenkingsdienst geen doorgang te laten vinden.

Ons harmonieorkest luistert zondag 7 november een hoogmis op in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Deze mis is bedoeld om alle coronaslachtoffers te herdenken. Ook drie koren, waaronder het Bosch Mannenkoor, treden op tijdens deze zogenoemde pontificale mis.

Onze orkesten zijn sinds de zomervakantie weer aan het repeteren en sinds de laatste versoepelingen kan dat weer met het voltallige orkest tegelijkertijd. De drumfanfare verbrak afgelopen zaterdag de al ruim anderhalf jaar durende ‘coronastilte’ met een concert. Het harmonieorkest is in de Sint-Jan voor het eerst weer live te horen. Onder leiding van dirigent Adri Verhoeven uit Boxtel worden dan onder meer Amate Adea uit Adiemus van Karl Jenkins, Apalachian Morning van Robert Sheldon en het bekende Sarabande van G. F. Händel uitgevoerd.

De mis is zondag 7 november in de Sint Jan aan de Parade van Den Bosch en begint om 12.00 uur. De toegang is gratis.

Fotobijschrift:
Het harmonieorkest repeteerde onlangs in de Schijndelse Sint Servatiuskerk. Zo kunnen de muzikanten alvast wennen aan het geluid en de galm in een kerk.