Harmonieorkest Sint Cecilia behaalt 2e prijs op concours

Harmonieorkest Sint Cecilia behaalt 2e prijs op concours

Ons harmonieorkest heeft op zaterdag 26 november jl. een tweede prijs behaald op het concours in Veldhoven. Onder leiding van dirigent Adri Verhoeven sleepte de harmonie voor de concourswerken 75 punten in de wacht.

Het puntenaantal was een tegenvaller voor het orkest, dat gehoopt had op meer. Bij een puntenaantal van 80 punten of meer, zou het harmonieorkest een eerste prijs hebben gekregen. “We wisten wel dat een eerste prijs er waarschijnlijk niet inzat,” zegt voorzitter Gerard van der Heijden. “Maar een puntenaantal ergens tussen de 76 en 78 punten zou haalbaar zijn geweest. Daar zaten we helaas net onder.” Desalniettemin is hij trots op zijn orkest. “Ze hebben er de laatste maanden ontzettend hard voor gewerkt. Tijdens het concours zaterdag hebben ze een prachtig concert gegeven, waar de vele meegereisde fans van het orkest, onder wie ikzelf, echt van hebben genoten. En dat is wat telt: dat mensen genieten van onze muziek.”

Op het concours werden de werken ‘Guernica’ van Jan Hadermann en ‘Symphonic Dances’ van Fikret Amirov beoordeeld door de jury. Het inspeelwerk was ‘St. Thomas Chorale’ van Pavel Stanek. Het concours werd opgedragen aan Piet van Grinsven, ons onlangs overleden bestuurslid.