Harmonie brengt ‘mix van Skèndel Zwingt, Zittingsavond en Promconcert’

Brabant, Bloed Zweet en Tranen, medleys van tophits van Doe Maar, Rob de Nijs en André Rieu: het Concert Carnavalesk wordt een aaneenschakeling van muziekstijlen. Alles bedoeld om gezellig mee te zingen (de tekst wordt geprojecteerd op schermen), mee te deinen en vooral om van te genieten. Noteer in uw agenda: vrijdag 29 en/of zaterdag 30 januari moet u bij het Concert Carnavalesk zijn!

IMG_0225Afgelopen zondag waren de bijna honderd muzikanten en artiesten in ’t Spectrum voor een gezamenlijke doorloop. Ook werden de nieuwe nummers ‘Boven op de toren’ en ‘Elke melodie’ ten gehore gebracht: prachtige liefdesbetuigingen aan Schijndel en de Schijndelse harmonie, geschreven door Harry Kemps, gearrangeerd door Jan Buil en gezongen door Peer Wouters. Schijndelser dan bij het Concert Carnavalesk kan het niet worden. “Bezoekers zullen hun oren en ogen niet geloven”, voorspelt Pieter van der Velden van de organisatie. “Niet alleen heeft onze vereniging nog nooit zoiets neergezet, ook voor Schijndel is het uniek.”

Muziek
Het Concert Carnavalesk wordt een soort mix van ‘Skèndel Zwingt’, de Promconcerten en de Zittingsavonden. Lang niet alles staat in het teken van carnaval. “Een carnavaleske sfeer heeft het natuurlijk wel”, zegt Van der Velden, “en we hebben ook een ludieke act van carnavalsvereniging De Dundraaiers tussendoor. Maar verder is het muziek dat de boventoon slaat. Muziek van alle mogelijke stijlen, uit alle landen en van alle tijden: met als gemene deler dat iedereen mee kan zingen.”

IMG_0224

Repetitie concert carnavalesk

Solisten
De organiserende Koninklijke Harmonie St Cecilia wordt vergezeld door een keur aan artiesten. De Dundraaiers zorgen voor een ludiek intermezzo en de solisten die meewerken zijn Naomi Gevers, Danielle van Rattingen, Vincent van Uden, Dries van der Heijden, Peer Wouters, Cor van Kasteren, Anton Hellings, Peter Hellings, Rein van Uden, Jos Mettler, Tom Dissel, Angelie van der Heijden en een gelegenheidscombo onder leiding van Kornelis Lievense. Ook komt een speciale delegatie van het befaamde Mnozill Brass naar Schijndel. De avond wordt aan elkaar gepraat door Hans van den Heuvel.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop bij Jan van Roessel aan de Hoofdstraat en Twan Vissers aan de Pegstukken en kosten 11 euro (bartafels/krukken) en 15 euro (zitplaats) per stuk.

Dineren voor het concert
Voordat het concert losbarst, kan in de spiegeltent worden genoten van een speciaal driegangenarrangement van Jansen en Jansen. Het diner begint om 17.00 uur en kost 35 euro per persoon, exclusief drank en toegang tot het concert. De dinerkaarten zijn ook verkrijgbaar bij de verkoopadressen én bij Jansen en Jansen aan de Markt.