Games in Concert met gamemuziek, games en een muziekquiz

Games in Concert met gamemuziek, games en een muziekquiz

Populaire gamemuziek

SCHIJNDEL – Een gameconcert met de populairste gamemuziek, beelden uit de betreffende games, presentaties van games en gameplatformen en een muziekquiz. Het opleidingsorkest van onze vereniging pakt zaterdag 4 februari flink uit.

Het gameconcert is een must-see voor de gamende jeugd, zowel jong als oud. Zaterdag 4 februari komen in ’t Spectrum moderne en oude tunes van computerspellen en games voorbij. Denk aan Super Mario, Pokémon, Game of Thrones, Angry Birds en de muziek van Battlefield. Maar er is nog veel meer, want ons opleidingsorkest haalt alles uit de kast om een avondvullend game-programma ten gehore te brengen. Niet alleen met muziek, ook met beelden van de betreffende games.

Muziekquiz
De leerlingen van het opleidingsorkest spelen blaasinstrumenten zoals trompetten, hoorns, trombones, dwarsfluiten, saxofoons, klarinetten en een grote bas. Daarachter staat een grote slagwerksectie. Niet alleen een drumstel, maar wel twintig verschillende instrumenten waar een ritme op gespeeld kan worden. De leerlingen kondigen ook nog eens zelf de nummers aan en geven een korte uitleg over de muziek, de game die bij de muziek hoort en de geschiedenis daarvan. Aan het eind van de avond wordt – met het publiek – een muziekquiz gehouden om te testen wat de aanwezigen hebben onthouden. Een super interactieve avond dus! Leuk voor jong en oud.

Het gameconcert duurt van 19.30 tot 21.00 uur en vindt plaats in de hal van ´t Spectrum. De zaal gaat om 19.00 uur open, toegang is gratis.