Eerste prijs voor slagwerkgroep

Eerste prijs voor slagwerkgroep

We zijn trots! Onze slagwerkgroep heeft zondag bij de Jumbocup een eerste prijs in de wacht gesleept. En dat terwijl de groep pas drie jaar ‘bestaat’.

Onder de bezielende leiding van Giel Verstraten werden in Lieshout drie stukken voor jury en publiek gespeeld. Iedereen wisselde bij de verschillende stukken van instrument en dus werden de verschillende kwaliteiten van de slagwerkers goed benut. Onze slagwerkgroep viel op vanwege het niveau én omdat jong en oud vertegenwoordigd is. Geoefende en ervaren slagwerkers van de drumfanfare én jonkies die pas een paar jaar les hebben.

Vet
Het waren pittige arrangementen, aan de concentratie en serieuze gezichten de slagwerkers te zien. Volgens het publiek ook zeer leuke stukken. “Het klonk gewoon vet”, aldus meegereisde fans. “Je merkte als publiek echt dat er kei hard was gewerkt om de muziek goed over te brengen.”
De jury was het daar helemaal mee eens en tijdens de prijsuitreiking werd de slagwerkgroep veelvuldig geroemd: als debuterend orkest, vanwege het grote leeftijdsverschil bij de leden en een compliment voor Giel om met een groep met zo’n uiteenlopende leeftijden in drie jaar tijd dit niveau te bereiken.

Een eerste prijs
Het resulteerde in 82,5 punt: een eerste prijs! Wat een prachtig resultaat. De jury had zelfs de meeste punten gegeven aan het moeilijkste stuk, dat is nog eens een bewijs dat met hard samenwerken echt iets muzikaal indrukwekkends neer te zetten is.

Zondag speelt de slagwerkgroep alle drie de nummers nog een keer tijdens het concert in ’t Spectrum. Kan iedereen die het spektakel zondag gemist heeft, alsnog komen luisteren.

Op onze Facebookpagina zijn een paar filmpjes te zien van het optreden tijdens de Jumbocup.