Drumfanfare behaalt 2e prijs

Drumfanfare behaalt 2e prijs

De drumfanfare van Koninklijke Harmonie Sint Cecilia uit Schijndel heeft zondag een ruime tweede prijs behaald op het concours in Etten-Leur. Met de drie gekozen concoursstukken werd onder leiding van dirigent Antoine van Rooy, een gemiddelde in de wacht gesleept van 77,2 punten. Ondanks dit prima resultaat, overheerste teleurstelling bij de muzikanten en dirigent.

Het was de eerste keer dat de drumfanfare deelnam aan een podiumconcours. Eerder werden regelmatig concoursen marcherend afgelegd, maar het orkest is nog nooit eerder officieel beoordeeld voor een zittend optreden. De gekozen concoursstukken waren Explorations 1,2,3, Visions of Our Time en Different Ways.

Extra repetities

Een puntengemiddelde van minimaal 80 punten levert op een concours een eerste prijs op; een gemiddeld puntenaantal tussen de 70 en 80 punten leidt tot een tweede prijs. Om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen neerzetten, was de Schijndelse drumfanfare al vele maanden intensief aan het repeteren. Extra repetities, concerten en een aantal sectierepetities (aparte repetities voor instrumentgroepen) moesten leiden tot een mooie muzikale uitvoering op het concours. Voorzitter Gerard van der Heijden: “We gingen voor een eerste prijs, dus de teleurstelling is begrijpelijk. Vooral omdat het optreden erg goed ging en de muzikanten op de toppen van hun kunnen hebben gepresteerd. Deze tweede prijs is een prima resultaat. We zijn dan ook ongelooflijk trots op dirigent, muzikanten en alle anderen die dit hebben gerealiseerd.”