Deelnemers Taptoe Schijndel wereldkampioenen

Deelnemers Taptoe Schijndel wereldkampioenen

Op de sportvelden van RKSV Schijndel vindt zaterdag 20 juni een regionaal evenement van internationale allure plaats: Taptoe Schijndel. Vijf toporkesten laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van musiceren, marcheren en show. Deelnemende orkesten zijn Show- en Marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden, Drum- & Showfanfare Advendo uit Sneek, Drumfanfare Exempel uit Empel, het Kamper Trompetter Korps en de organiserende drumfanfare van Koninklijke Harmonie St Cecilia uit Schijndel. Alle orkesten samen zijn goed voor 5 wereldtitels, behaald tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 2013 in de zogenoemde World Division. Echte kampioenen op de Schijndelse grasvelden dus!

Op onze Facebookpagina is uitgebreide informatie over de korpsen te vinden. Ideaal om alvast te zien en horen wat voor topmuzikanten 20 juni in Schijndel zijn te aanschouwen.

Streetparade
Op zaterdagmiddag laten K&G, Advendo en Exempel al een staaltje van hun (muzikale) kunnen zien en horen tijdens een zogenaamde streetparade: zij stellen zich al marcherend en musicerend door het centrum van Schijndel aan het publiek voor.

Taptoe Schijndel begint 20 juni om 20.00 uur. Kaarten zijn binnenkort verkrijgbaar, houd daarvoor de media en onze website in de gaten.